top of page




Hobi bahçeciliğinin


en zor,

en zevkli,

en uzun soluklu


işi peyzajdır. Peyzaja başlamadan önce bahçenizin ağır işlerini bitirmiş olmanızda fayda var.


Peyzaj konusu belki, estetik ve tarım peyzajı olarak iki grupta ele alınabilir. Tamamen zevkinize ve hayal gücünüze kalmış eğlenceli bir konudur.


Faydalı olabileceğini düşündüğüm tavsiyeler:


Çocuklarınız için kullanım alanı bırakın: Toprakla uğraşabilecekleri, küçük oyuncaklarıyla eşebilecekleri, salıncak kurulabilecek, eğlenebilecekleri bir alanı mutlaka çocuklarınıza tahsis etmelisiniz.


Bahçenizi tanıyın: Bahçenizin tam gölge, gölge ve yarı gölge alanlarını belirleyin. Toprak yapısını inceleyin, gözlem yapın. Hangi sebzenin nerede ne kadar verimli olduğunu, nerede hangi süs bitkisinin güneşten ne kadar yararlanabileceğini ve buna benzer verileri analiz edin, küçük notlar alın.



Kroki çizip, iş planı yapın: Neyi nereye, ne zaman dikeceğinizin bir şeması ve krokisi mutlaka olsun.

Bunun için ajanda kullanabilirsiniz. Ben Excel de kroki çizip ölçeklendirip boş zamanlarımda belirlediğim bölgeler için ne tür bitkiler dikebileceğimi tasarlamıştım. Başka bir çalışma sayfasına da tarım takvimini yazıp yapacağım işlerin, dikeceğim bitkilerin kronojik sıralamasını yapmıştım. Hobi bahçeciliğinde planlamanın yeri çok önemlidir.











Ekipman:

Yapılacak işin türüne göre bir alet, edevat, ekipman hazırlığı yapmalısınız. Kazma, kürek, bel, tırmık, çapa, çekiç, keser vs. Kaliteli ve sizi yolda bırakmayacak ürünler almanız tavsiye edilir. Yapılacak bir iş için bir alete bel bağlanması ve o aletin de tam iş üstündeyken sizi yarı yolda bırakması çok can sıkıcı bir durumdur.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Tüm yazılar...

Neden? Neden hobi bahçesi Hobi Bahçenizi alırken bunlara dikkat edin: Hobi bahçenizde neler yetiştirebilirsiniz. Peyzaj İlgili Yönetmelikler-1 Hobi bahçenizde yapı ve inşaat prosedürleri Bahçeyi

bottom of page